Preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ Ministarstva unutarnjih poslova

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/RUJAN/KD Vatroslav Lisinski 19-9-2019/Foto 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava zagrebačka uz potporu Ravnateljstva policije i u suradnji s partnerima upriličila edukativno – preventivno druženje s djecom u Lisinskom


Već tradicionalno uoči početka školske godine, pa tako i danas, 19. rujna od 10.30 do 12 sati, unutar Male dvorane Vatroslav Lisinski u sklopu navedene akcije, svi su dali svoj angažman s ciljem osnaživanja djece u samozaštitnom ponašanju u prometu. U edukativnom mjuziklu „Đak veseljak i prometni znak“, policijski službenik Ravnateljstva policije Mario Salopek i njegov pomagač Ante te glumci su kroz pjesmu, ples i igru podučavali djecu o važnim prometnim znakovima koje će susresti na putu od kuće do škole.   
 
Izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković pozdravila je okupljenu djecu te zahvalila Policijskoj upravi zagrebačkoj na navedenoj manifestaciji i pozdravila angažiranost policijskih službenika i na početku ove školske godine, a sve kako bi se smanjio broj stradale djece u prometu. Djecu su također pozdravili i načelnik Sektora policije Davor Posilović te voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Tihomir Svatoš, koji su im podijelili prigodne poklone i to reflektirajuće kabanice i narukvice, koji ujedno imaju i zaštitnu svrhu kako bi djeca bila uočljiva u prometu.     
 
Cilj navedene manifestacije je zaštita djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja  njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, pa su tako sudjelovala u interaktivno-edukativnim prometnim radionicama „Policajac - prijatelj pomagač“, likovnoj igraonici „Poštujem prometni znak - ja sam đak prvak“ koju vodi Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn „Studio Tanay“ te „Čarobnjaci u akciji - mali forenzičari“ koju vodi Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.  
 
Crtanje prometnih znakova, razgovor s policajcem – prijateljem, kao i učenje o forenzici kroz praktično druženje s vještacima, ono je što se pamti, a što je korisno za sve male. Ovo je bio dan kada su veliki darivali znanjem i druženjem najmanje zato što iako se moraju naučiti čuvati sami i mi smo ti koji ih čuvaju.
 
FOTO: PU zagrebačka

Stranica