Suradnja PU zagrebačke i Zagrebačke županije na dobrobit građana

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/RUJAN/19-09-19 sjednica Vijeća za prevenciju/foto-1.jpg
  • Slika

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić sudjelovao na sjednici Vijeća za prevenciju

Na cestama na području Zagrebačke županije tijekom prvih osam mjeseci 2019. godine smrtno je stradalo 10 osoba, što je 55% manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kada su smrtno stradale 22 osobe. Zabilježeno je i manje prometnih nesreća te čak 21% manje prometnih prekršaja.
 
Podatke o stanju sigurnosti u cestovnom prometu iznio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić na današnjoj sjednici Vijeća za prevenciju Zagrebačke županije.
 
Župan Stjepan Kožić istaknuo je da će Vijeće nastaviti putem preventivnih aktivnosti povećavati sigurnost, prevenirati štetno ponašanje, smanjiti strah građana od kriminaliteta kako bi se nastavila podizati ukupna kvaliteta života na području Županije koja i ove godine ima status najsigurnije županije u Hrvatskoj.
 
Prijedlog Policijske uprave zagrebačke je izrada letka s kratkim uputama i praktičnim savjetima kako se zaštititi od provalnika. Također, Policijska uprava zagrebačka predlaže da bi se navedeni letak postavio na internet stranicama Zagrebačke županije i tiskovnim medijima s ciljem da se veći broj građana informira i potakne na samozaštitno ponašanje.
 
Kad usporedimo broj evidentiranih kazneni djela teških krađa provaljivanjem u domove od  1. siječnja do 31. kolovoza 2018. imali smo evidentirano 192 takvih kaznenih djela što je u odnosu na ovu godinu kada bilježimo 142 ,50 kaznenih djela ili  26.0 %  manje.
 
 
 

Stranica