„Preventivni projekt „DAN KAO SAN - SIGURNOST STARIJIH OSOBA“

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/OŽUJAK/Prevencija - edukacija/Foto 1.jpg
  • Slika

Policijski službenici provode edukaciju osoba starije životne dobi kako bi se mogli zaštititi da ne postanu žrtve kaznenih djela

FOTO: PU zagrebačka

Cilj projekta je senzibilizacija osoba starije životne dobi i neposredno savjetovanje osoba treće životne dobi od strane policijskih službenika i poticanje samozaštitnog ponašanja, a sve kako bi se smanjila mogućnost da građani starije životne dobi postanu žrtve kažnjivih radnji.
 
Danas, 8. ožujka 2024. godine, u prostorijama podružnice Doma za starije osobe Trešnjevka u Drenovačkoj ulici 30, u organizaciji preventivaca Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke i Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, održan je preventivni projekt pod nazivom „DAN KAO SAN - SIGURNOST STARIJIH OSOBA“.
 
Projekt se provodi za osobe starije životne dobi, a danas su policijski službenici posjetili korisnike podružnice Doma za starije osobe Trešnjevka, gdje im je policijski službenik Službe prevencije, Ravnateljstva policije, Andrija Dražetić prezentirao nekoliko primjera iz prakse o prevarama i dao korisne savjete kako i oni ne bi postali žrtve kaznenih dijela.
 
Korisnici doma, njih oko pedesetak imali su priliku u neposrednom kontaktu s policijskim službenicima informirati se i dobiti savjete kako se zaštiti i spriječiti da postanu žrtve kaznih djela.

Stranica