Zagrebačka policija operativnim radom razotkrila uigrane počinitelje

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Koristili unajmljena vozila pa između ostalog otuđili bačve napunjene pivom

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri državljana Republike Hrvatske (30, 36 i 44) zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela „Krađa“ i dva kaznena djela „Teška krađa“.
 
Naime, sumnja se da su od početka ožujka 2023. godine pa do početka ožujka 2024. godine, na području Grada Zagreba i drugih gradova diljem Republike Hrvatske s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i oduzimanja tuđe pokretne stvari, unajmili jedno kombi i jedno osobno vozilo kako bi ih koristili da bi trgovačkim društvima počinili materijalnu štetu.
 
Osumnjičeni su u 14 slučajeva došli do skladišnih prostora trgovačkih društava iz kojih su otuđili solarne panele, plastične sanduke, prazne staklene boce i bačve napunjene pivom, nakon čega bi se udaljili u nepoznato.
 
Također, počinitelji su u dva slučaja koristeći unajmljeno kombi vozilo došli do trgovine i skladišnog prostora u koji su provalili na način da su podesnim predmetom prerezali lokot ograde dvorišta, ušli u otvoreni krug i iz njega otuđili sanduke praznih boca i aluminijske bačve s kojima su se udaljili u nepoznato.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 32.000 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici iz Svetog Ivana Zeline su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu  u Zagrebu.

Stranica