Prometna nesreća na Črnomercu

Jučer, 1. veljače oko 20.20 sati, 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.27 g/kg u organizmu upravljao teretnim automobilom marke Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernom kolničkom trakom Ulice Ilica u smjeru zapada.

Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Gjure Čanića, gdje se u istočnom dijelu raskrižja na kolniku nalazi obilježen pješački prijelaz, nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo kako bi ih propustio već je na dijelu kolnika gdje postoje tri prometne trake prošao pored vozila koja su bila zaustavljena u lijevoj i desnoj prometnoj traci za ravno ispred obilježenog pješačkog prijelaza zbog propuštanja pješaka te je u izbjegavanju naleta kočenjem i skretanjem u lijevo, prednjim desnim dijelom vozila naletio na 53-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik u smjeru juga krećući se obilježenim pješačkim prijelazom.

Nakon naleta teretni je automobil u nekontroliranom kretanju sletio na južni nogostup Ilice gdje je naletio na metalni stupić na navedenom nogostupu. U prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Stranica