Prometna nesreća na Jadranskoj aveniji

Jučer, 20. kolovoza oko 12 sati 37-godišnjak upravljao je osobnim automobilom bosanskohercegovačkih registarskih oznaka Jadranskom avenijom u smjeru jugozapada.
Dolaskom do raskrižja s kolnikom ulice Jaruščica, te prilaznim kolnikom sveučilišnoj bolnici (u izgradnji) na kojem je promet upravljan semaforima, koji su u trenutku prometne nesreće radili ispravno i automatski, ušao je u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo. U raskrižju na lijevu bočnu stranu njegovog vozila naletio je 34-godinjak koji je prije stjecanja prava upravljao motociklom marke Yamaha zagrebačkih registarskih oznaka, a koji se kretao prometnom trakom za ravno i lijevo istočnog kolnika ulice Jaruščica, te je ušao u navedeno raskrižje za vrijeme dok mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svijetlo za njegov smjer kretanja.
Liječnička pomoć za dvoje putnika iz automobila pružena je u KBC Zagreb, dok je 35-godišnjem vozaču motocikla pomoć pružena u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Stranica