Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

Vozači, poštujući prometne propise i obaveze prema pješacima, učinite ceste sigurnijim mjestom za vas i sve sudionike u prometu. 

Jučer, oko 21 sat i 5 minuta, u mjestu Blato, 33-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, upravljao osobnim automobilom marke BMW krapinskih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga.
Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, kod raskrižja s Pogačićevom ulicom, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, uslijed čega je naletio na dijete koje se kretalo preko pješačkog prijelaza uz prisustvo roditelja.
Uslijed naleta vozila dijete je smrtno stradalo. Očevid je obavila zamjenica nadležnog državnog odvjetništva, a u vremenu od 21.05 do 00.20 sati bio je obustavljen promet.  Kriminalističko istraživanje je u tijeku.  

Apeliramo na sve vozače koji sudjeluju u prometu na cesti da svojom vožnjom i postupcima utječu, kako na svoj život, tako i  na život  drugih sudionika u prometu.
 
Podsjećamo da je vozač dužan pješačkom prijelazu približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Ako su pješaci djeca, vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kad tek stupaju na pješački prijelaz.
 

 
 

Stranica