Prometna nesreća u Centru

Jučer, 25. veljače 2024. godine oko 10.25 sati 76-godišnjak  je upravljao osobnim automobilom za pružanje usluga prijevoza putnika (taxi vozilom) zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Frankopanskom ulicom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s ulicom Prilaz Gjure Deželića i Trgom Republike Hrvatske, nije zaustavio vozilo kada je na semaforu za njegov smjer kretanja bio upaljen znak crvenog svijetla (zabrana prolaska kroz raskrižje), već je nastavio vožnju te ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja.
 
Tom prilikom, uslijed nepoštivanja crvenog svijetla na semaforu, prednjom desnom stranom vozila naletio je na prednju lijevu bočnu stranu osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak a kretao se ulicom Prilaz Gjure Deželića u smjeru istoka, a u trenutku nesreće ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno kada je na semaforu, za njegov smjer kretanja bio upaljen znak zelenog svijetla (slobodan prolazak kroz raskrižje).
 
U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 74-godišnja putnica iz taxi vozila a liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za traumatologiju.

Stranica