Prometna nesreća u mjestu Gladovec

U nedjelju, 16. rujna u 17.10 sati u mjestu Gladovec Pokupski, 34-godišnjak je upravljao motociklom marke Zzongshen 250 RX, a kretao se kolnikom državne ceste D31 u smjeru jugoistoka. Dolaskom za 140 metara jugoistočnije od raskrižja s državnom cestom D36, na mostu, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je skrenuo ulijevo i naletio na rubni kamen s južne strane kolnika. Izgubio je nadzor nad vozilom i sletio na nogostup. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 34-godišnji vozač, a tijelo je prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Apel vozačima motocikala

Vozačima na dva kotača skrećemo pozornost da prebrza i neoprezna vožnja, upravljanje neregistriranim motociklom, nenošenje zaštitne kacige, nepoštovanje prometnih propisa i upravljanje vozilom bez ispita ili potrebne kategorije, rezultira prometnim nesrećama u kojima dolazi do smrtnog stradavanja ili teških ozljeda kod vozača i putnika mopeda i motocikla.

Stoga apeliramo na sve vozače motocikala da na pridonose crnim brojkama,nego da poštujući propisebrinu o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.



Pisane vijesti