Prosvjed na Trgu bana Josipa Jelačića

Slika PU_ZG/slike/MUP/auto_policija04.jpg

Jučer, 21. siječnja u vremenu od 11 do 13,40 sati, na području Centra, na Trg bana Josipa Jelačića, održano je prijavljeno javno okupljanje na kojem je bilo nazočno stotinjak prosvjednika. Policijski su službenici u 12,05 sati, radi uspostave narušenog javnog reda i mira (vike, galame i vrijeđanja službenih osoba) te oglušavanja na izdane policijske zapovijedi, uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) prema petorici muškaraca (1985., 1970., 1965., 1964., i 1957.) te ih doveli u policijske prostorije na prekršajnu obradu. Zbog narušavanja javnog reda i mira doveden je i 74-godišnji muškarac.  Privedene osobe zatražile su liječničku pomoć, što im je i omogućeno. Nakon prekršajne obrade pušteni su na slobodu, a protiv njih će redovnim putem biti podneseni Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu u Zagrebu.   

Foto: Ilustracija

Jučer, 21. siječnja u vremenu od 11 do 13,40 sati, na području Centra, na Trg bana Josipa Jelačića, održano je prijavljeno javno okupljanje na kojem je bilo nazočno stotinjak prosvjednika. Policijski su službenici u 12,05 sati, radi uspostave narušenog javnog reda i mira (vike, galame i vrijeđanja službenih osoba) te oglušavanja na izdane policijske zapovijedi, uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) prema petorici muškaraca (1985., 1970., 1965., 1964., i 1957.) te ih doveli u policijske prostorije na prekršajnu obradu.

Zbog narušavanja javnog reda i mira doveden je i 74-godišnji muškarac.   

Privedene osobe zatražile su liječničku pomoć, što im je i omogućeno.

Nakon prekršajne obrade pušteni su na slobodu, a protiv njih će redovnim putem biti podneseni Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu u Zagrebu.  

 



Stranica