Provalio u aparat za novac na dvije samoposlužne autopraonice

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 25-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela „Teška krađa“.
 
Sumnja se da se između 4. i 5. svibnja 2020. godine zajedno s još jednom za sada nepoznatom muškom osobom, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, dovezao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka do aparata automatske mjenjačnice novca samposlužne autopraonice u Slavonskoj ulici, nakon čega su izašli iz automobila da bi potom osumnjičeni 25-godišnjak prišao aparatu ugrađenom u metalni kontejner samposlužne autopraonice te uporabom podesnog predmeta provalio u aparat i iz njega otuđio novac. Odmah nakon krađe, zajedno s nepoznatim muškarcem, udaljio se automobilom s mjesta događaja.
 
Također se sumnja da se 6. svibnja 2020. godine oko 23.20 sati, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, zajedno s još jednom za sada nepoznatom muškom osobom istim automobilom dovezao do samoposlužne autopraonice u Ulici Marijana Čavića. Nakon što su izašli iz automobila. Osumnjičeni 25-godišnjak tada je prišao metalnom ugradbenom ormariću za novac, obio ga prikladnim alatom te iz njega otuđio novac da bi se potom zajedno automobilom udaljili s mjesta događaja.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 8.400 kuna.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica