Rezultati akcija „Nadzor rada autoškola“ i „Nadzor tehničke ispravnosti vozila“

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Obavljen pojačani nadzor vozila autoškola i instruktora vožnje te nadzor tehničke ispravnosti vozila

FOTO: Ilustracija
 
Jučer, 22. studenoga 2022. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedene su ciljane akcije „Nadzor rada autoškola“ i „Nadzor tehničke ispravnosti vozila“. Tijekom provedbe akcija obavljen je pojačani nadzor vozila autoškola i instruktora vožnje koji osposobljavaju kandidate za vozače kao i nadzor tehničke ispravnosti vozila u cilju smanjenja sudjelovanja u prometu neispravnih, neregistriranih, tehnički nepregledanih i neosiguranih vozila te vozila koji stvaraju buku na vozilu ili imaju „opasne nedostatke na vozilima“ odnosno nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Pravilnikom o homologaciji vozila, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu.
 
Nadzorom je obuhvaćeno 28 vozila autoškola u kojima se osposobljavaju kandidati za vozače kojom prilikom su uočene nepravilnosti u radu kod četiri instruktora vožnje, a utvrđena su ukupno četiri prekršaja. Od navedenog tri prekršaja odnose se na nestručno obavljanje poslova odnosno neobavljanje u skladu s propisima dok se jedan prekršaj odnosi na upravljanje vozilom bez da kod sebe ima vozačku dozvolu.
 
Također, prilikom nadzora tehničke ispravnosti vozila kontrolirano je ukupno 115 vozila, a utvrđeno je ukupno 27 ciljanih prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i to 26 prekršaja koja se odnose na neispravni uređaji na vozilu, oprema, nepoštivanje najveće
dopuštene mase, osovinskog opterećenja i drugo. Jedan prekršaj odnosi se na upravljanje vozilom kojem je istekla prometna dozvola.
 

Stranica