Službeni posjet Ureda za javnu sigurnost Grada Šangaja Policijskoj upravi zagrebačkoj

Slika /PU_ZG/slike/Slu%C5%BEbeni%20posjet%20Ureda%20za%20javnu%20sigurnost%20Grada%20Sangaja/Q_MUP4538.jpg

Predstavnici Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke održali su radni sastanak s predstavnicima Ureda za javnu sigurnost Grada Šangaja, koji su u posjeti Republici Hrvatskoj

Foto: MUP RH

Predstavnici Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke održali su radni sastanak s predstavnicima Ureda za javnu sigurnost Grada Šangaja, koji su u posjeti Republici Hrvatskoj.
 
Sastanak je predvodio načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić, a prisustvovali su voditelj Službe za stratešku međunarodnu policijsku suradnju Ravnateljstva policije Tomislav Gulan, policijska službenica iz Službe za stratešku međunarodnu policijsku suradnju Ravnateljstva policije Gordana Katić Kovač, načelnik Sektora policije Davor Posilović, zamjenik zapovjednika Interventne policije PUZ-a Ivan Ninković, voditelj Službe prevencije PUZ-a Velimir Tišma,  vođa Sektora u I. policijskoj postaji Zagreb Ante Marić te načelnik Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova Josip Krakić.
 
Zamjenik glavnog ravnatelja Ureda za javnu sigurnost Grada Šangaja Chen Zhen osvrnuo se na nedavni posjet ministra javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhija Republici Hrvatskoj te dodao kako je glavni cilj ojačati suradnju dviju država te razmjena dobrih iskustava i praksi. Grad Šangaj, primjerice, posljednjih par godina ima stopostotnu realizaciju rješavanja kaznenih djela ubojstava i pljački, što je svakako dobar primjer te pridonosi doživljaju Šangaja kao sigurnog grada.
 
Voditelj Službe prevencije PUZ-a Velimir Tišma istaknuo je kako je cilj Policijske uprave zagrebačke ostvariti doista visoku razinu percepcije građana te ulažu u primarnu prevenciju, kao što je rad s djecom kroz predavanja i različite projekte. Kroz razne programe potiču građane na samozaštitno ponašanja, ali i opravdavaju povjerenje i osjećaj sigurnosti koji policija mora pružati.
 
Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić iskoristio je priliku kako bi ukazao na izvrsne rezultate koje, iz godine u godinu, ostvaruje projekt „Sigurna turistička sezona“. U njemu je, prošlo ljeto, sudjelovalo i dvoje policijskih službenika iz NR Kine. „Doprinijeli su što boljoj komunikaciji naših policijskih službenika s turistima iz Kine te pružili još bolji osjećaj sigurnosti, koji je potreban u stranom gradu, bez obzira što je Grad Zagreb uistinu siguran grad“, istaknuo je Rašić.
 
Projekt „Sigurna turistička sezona“ provodi se od 2006. godine te u njemu sudjeluje 19 zemalja, odnosno 21 policijska organizacija. Projekt svake godine raste i uključuju se i ostale države. Ove godine u njemu će sudjelovati i korejski policijski službenici. Voditelj Službe za stratešku međunarodnu policijsku suradnju Tomislav Gulan najavio je kako će se na velikom događaju, organiziranom u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Veleposlanstva NR Kine, predstaviti svi  kineski policajci koji ove godine sudjeluju u projektu.
 
Predstavnici Ureda za javnu sigurnost Grada Šangaja u Hrvatskoj će boraviti do 11. srpnja, u a u tom periodu posjetit će Nacionalni park Plitvička jezera, ali i održati radni sastanak sa predstavnicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
 

Priopćenja | Društvo i zajednica