Sud kaznio nesavjesne vozače u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg
U četvrtak, 20. kolovoza 2020. godine oko 18.25 sati na kolniku Avenije Gojka Šuška kod kućnog broja 1, prilikom kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozilom upravlja 32-godišnjak pod utjecajem alkohola  od 1,02  g/kg i za vrijeme zabrane upravljanja vozilom. Zbog počinjenih prekršaja nesavjesni vozač je smješten Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja, nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 6.200 kuna te uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od  30  dana.
 
Također, istog dana oko 21 sati kod raskrižja Slavonske avenije i Čulinečke ceste, zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak. Obavljenom kontrolom je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg. I ovaj nesavjesni vozač je je smješten Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja, nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 11.000 kuna te zabranu upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Nadalje, 21. kolovoza 2020.godine oko 22.20 sati, 64-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka ulicom III. Kozari put. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,34 g/kg. Smješten je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja, a potom je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proveden prekršajni postupak. Od strane Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 17.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanje motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica