Trojica mladića osumnjičena za nasilničko ponašanje u Centru

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka i jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilničko ponašanje opisano u članku 323.a stavak 2. Kaznenog zakona, dakle, sumnjiče se da su počinili teži oblik kaznenog djela nasilničkog ponašanja, a koji propisuje da tko to djelo počini iz mržnje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Sumnjiče se da su navedeno počinili na štetu državljanina Indije starosti 27 godina i državljanina Hrvatske starosti 52 godine.

Naime, sumnjiči se da su 22. kolovoza 2024. oko 23.30 sati u Tkalčićevoj ulici, prišli 27-godišnjem državljaninu Indije i 52-godišnjem hrvatskom državljaninu, počeli ih verbalno, a potom i fizički napadati, kada je 52-godišnjak izvadio mobitel kako bi zatražio pomoć policije, maloljetnik mu je bacio mobitel. Za to vrijeme, drugi 18-godišnjak je fizički napao 27-godišnjaka kojeg je srušio na tlo, a zatim su ga sva trojica udarali nogama i rukama po tijelu. Napadnutima su u pomoć priskočili građani, a osumnjičeni su se dali u bijeg, međutim zaustavili su ih i uhitili policijski službenici te priveli u službene prostorije policije.

Na mjestu događaja, policijski službenici su oštećenim muškarcima ponudili liječničku pomoć koju su odbili iako su imali vidljive površinske ozlijede.

Povedenim alkotestiranjem kod 18-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,9 g/kg, kod maloljetnika od 1,57 g/kg i kod drugog 18-godišnjaka od 0,96 g/kg. Pružena im je liječnička pomoć kojom prilikom je utvrđeno kako maloljetnik i 18-godišnjak imaju lakše ozlijede, dok drugi 18-godišnjak nije ozlijeđen.

Nadalje, kod osumnjičenoga 18-godišnjaka je pronađena plastična vrećica ispunjena zelenom biljnom materijom izgledom i mirisom karakteristična za marihuanu ukupne mase 11 g u svezi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu zbog počinjenja prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a za maloljetnika Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.
 
 


Stranica