U popodnevnim satima s 3,43 g/kg alkohola u organizmu i tehnički neispravnim automobilom skrivio prometnu nesreću

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Iz bolnice odveden na triježnjenje pa na sud- uz kaznu od 1720 eura izrečena mu i zabrana upravljanja

FOTO: Ilustracija
 
U srijedu 25. rujna 2024. oko 15.40 u Svetom Ivanu Zelini, 38-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 3,43 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Županijske ceste 3288 Sajmišnom ulicom u smjeru juga.
 
Dolaskom do blagog desnog zavoja kod kućnog broja 28 nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom prešao u prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te udario u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je, iz suprotnog smjera, upravljala 56-godišnjakinja.
 
U prometnoj nesreći 38-godišnjak i 56-godišnjakinja lakše su ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava.
 
Nakon prometne nesreće, uz prisutnost alkohola u organizmu 38-godišnjaka, utvrđena je i veća tehnička neispravnost njegovog vozila- na stražnjoj osovini vozila nalazili su se pneumatici različite gazne površine.
 
Nakon pružene liječničke pomoći 38-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a potom i doveden na nadležni prekršajni sud.
 
Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1720,36 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica