Zaustavljeni i procesuirani prekršitelji u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg
Policijski službenici su 1. ožujka 2020. godine, par minuta nakon ponoći na kolniku Heinzelove ulice, kod kućnog broja 7, u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak.
 
Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg. Policajci su vozača priveli i smjestili u službene prostorije na otrežnjenje, a nakon toga je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sudac mu je pravomoćnom sudskom presudom izrekao novčanu kaznu od 6300 kuna.
 
Istog dana, sat i pol vremena kasnije, policijski službenici su na kolniku Ulice kneza Branimira kod raskrižja s Mandlovom ulicom, u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak. Kod tog vozača je pak utvrđena koncentracija alkohola od 2,00 g/kg. Vozač je potom smješten na otrežnjenje, uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Njemu je sudac pravomoćnom sudskom presudom izrekao novčanu kaznu od 12.000 kuna.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica