Zbog prekršaja u prometu jedan vozač kažnjen s 15.000 kuna i uvjetnom kaznom zatvora od 60 dana, a drugom oduzeta vozačka na godinu dana

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Trojici vozača izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 35.000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
U utorak, 8. veljače 2022. godine oko 23 sata 48-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Trga Republike Hrvatske, a dolaskom do raskrižja s Klaićevom ulicom sudjelovao je u prometnoj nesreći. Obavljenom provjerom utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je na snazi bila mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen te smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a potom doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kao i kazna zatvora u trajanju od 60 dana uvjetno.
 
Desetak minuta kasnije na kolniku Ulice II. maksimirsko naselje u nadzoru prometa policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak. Prilikom kontrole vozila i vozača, utvrđeno je da vozač vozilom upravlja bez položenog vozačkog ispita te je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Vozač je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proveden prekršajni postupak. Proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 
Sljedećeg dana oko 2.15 sati na u Stadlerovoj ulici policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg u organizmu. Nakon što je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu vozač je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proveden prekršajni postupak. Vozač je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

Stranica