Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/2012/19.4/1m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom kojom prilikom su zaplijenili ukupno 57,8 grama kokaina.

Kriminalističko istraživanje je započelo u utorak, 17.4.2012. godine, kada je na Glavnom željezničkom kolodvoru u Zagrebu legitimiran 47-godišnjak te je kod njega pronađeno 11,5 grama kokaina. Budući je utvrđeno da je isti prethodno boravio na području Venezuele, a način pakirana pronađene droge ukazivao je da se radi o mogućem krijumčarenju droge u tijelu osobe, u KBC Zagreb, temeljem naloga suda, izvršena je pretraga i pregled osobe kojom prilikom su u tijelu osumnjičenog pronađena još četiri paketa sa kokainom, dok je pretragom njegova stana na području Vukovara pronađeno 158 grama marihuane.

Provedenom kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni na području Venezuele nabavio kokain koju je prethodno pripremljenu i upakiranu, oralnim putem unio u organizam nakon čega je drogu skrivenu u tijelu koristeći redovne linije letom na relaciji Caracas-Lisabon-Venecija i potom vlakom na relaciji Venecija-Zagreb 17. travnja 2012. godine prokrijumčario u RH. Vrijednost zaplijenjene droge iznosi najmanje 50 000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je doveden i predan pritvorskom nadzorniku u Pritvorsku policijsku jedinicu u Zagrebu te je protiv njega podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenja kaznenog djela „Zlouporaba opojnih droga“ iz čl. 173 st. 2 KZ-a.



Stranica