Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021

Slika /PU_ZG/ilustracije/Poicijski motor - postujte nase znakove.jpg

I ove godine u razdoblju od 3. do 8. svibnja, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa provesti će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021“

FOTO: Ilustracija
 
Kao što nam je svima poznato motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.
 
Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled (od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije).
 
Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Vlasnici vozila se u akciju uključuju dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Stranica