Muškarac provaljivao u samoposlužne aparate na području Maksimira

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

U jednom slučaju otuđio i televizor koji je skinuo sa zida

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška krađa“, „Krađa“, „Razbojništvo u pokušaju“ te „Teška krađa u pokušaju“, na štetu više poduzeća, obrazovne ustanove i fizičkih osoba.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 34-godišnjak je, sumnja se, unatrag nešto više od mjesec dana odnosno od 17. svibnja do 8. srpnja na području Maksimira i Peščenice počinio ukupno 14 kaznenih djela, od čega 10 kaznenih djela teška krađa, jedno kazneno djelo teška krađa u pokušaju, dva kaznena djela krađa i jedno kazneno djelo razbojništvo u pokušaju. Na mjesta na kojima je počinio kaznena djela dolazio je pješice, biciklom, mopedom ili osobnim automobilom.
 
Sumnja se, da je s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, počinio 11 kaznenih djela teška krađa, od čega jedno u pokušaju, na štetu devet poduzeća i jedne obrazovne ustanove na način da je prilazio samoposlužnim aparatima koji su se nalazili u istima i provalio, te otuđio novac, predmete te u jednom slučaju i televizor koji je skinuo sa zida. Dva kaznena djela teške krađe počinio je s još jednim nepoznatim muškarcem, a jedno s nepoznatom ženskom osobom.
 
Sumnja se nadalje, da je 18. lipnja u Ulici Frana Krste Frankopana, te od 21. lipnja do 2. srpnja u Kosorovoj ulici s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i tuđe pokretne stvari počinio dva kaznena djela krađe na štetu dvije fizičke osobe na način da im je otuđio mopede.
 
Također, u utorak, 2. srpnja u Ulici Milke Trnine s ciljem pribavljanja tuđe pokretne stvari na štetu je starije ženske osobe počinio kazneno djelo razbojništvo u pokušaju na način da je uporabom tjelesne snage i upravljajući mopedom, u trenutku kada je oštećena hodala nogostupom prišao joj s leđa, fizički napao te rukom u namjeri da joj otuđi, otrgnuo torbicu koju je nosila preko ramena, a što je oštećena spriječila tako što ju je čvrsto primila i zadržala. Uslijed toga, starija ženska osoba pala je na tlo te se lakše ozlijedila dok je osumnjičeni mopedom pobjegao bez „plijena“.
 
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 10.540 eura.
 
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog muškarca policijski su službenici Općinskom kaznenog državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeli posebno izvješće te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica