Osumnjičen za krađe novčanika

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom radi sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Krađa“ od čega je jedna u pokušaju i dva kaznena djela „Računalna prijevara“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni 42-godišnjak 7. listopada u popodnevnim satima u Zaprešiću na Trgu Mladosti, ušao u trgovinu i otišao do garderobe koje koriste zaposlenici gdje je iz ruksaka otuđio novčanik s dokumentima, karticom i novcem. Po učinjenom je s otuđenim novčanikom otišao do obližnje benzinske postaje gdje je uz pomoć ranije otuđene kartice kupio cigarete u vrijednosti 3000 kuna. Također, početkom listopada osumnjičeni je pješice došao do Trga žrtava Fašizma u Zaprešiću, gdje je ušao u knjižnicu da bi iskoristio pogodan trenutak i nepažnju zaposlenica, prišao sefu, pokušao ga otvoriti, ali u tome nije uspio jer ga je u namjeri zatekla zaposlenica, a osumnjičeni se udaljio, a da nije uspio u svojoj namjeri.
 
Nadalje se sumnja da je 14. studenoga oko 9.30 sati, u Samoboru na Trgu Matice hrvatske, ušao u zgradu škole gdje se kretao po hodnicima, a iz prostorije garderobe koju koriste zaposlenici iz torbe otuđio novčanik s dokumentima i novčani iznos od 1700 kuna.
 
Dva tjedna kasnije u popodnevnim satima, sumnja se, pješice je došao do Ulice Miroslava Krleže u Samoboru, ušao u knjižnicu da bi odmah po ulasku otišao do prostorija toaleta i privatnih prostorija koje koriste zaposlenici s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, uzeo torbicu zaposlenice i iz nje otuđio novčanik s dokumentima, kreditnim karticama i novcem u iznosu od 1200 kuna. Nakon toga je izašao i pri tome odnio otuđeni novčanik, da bi nešto kasnije uz pomoć otuđene kartice na bankomatu podignuo 2000 kuna.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 7900 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Stranica