Priveden na sud zbog počinjenih prometnih prekršaja

U subotu, 13. srpnja 2024. oko 5.50 sati u Zagrebu u smjeru zapada na Zagrebačkoj aveniji kod benzinske postaje, postupajući po dojavi, policijski su službenici II. postaje prometne policije Zagreb u desnom prometnom traku zatekli zaustavljeni osobni automobil marke BMW, njemačkih (uvoznih) registarskih oznaka u kojemu je osoba spavala na mjestu vozača.
 
Obavljena je provjera te utvrđeno da se radi o policijskom službeniku Policijske uprave zagrebačke, a koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem prekršaja je utvrđeno da je vozač navedenog privatnog osobnog automobila, van službe počinio prekršaj iz članka 282. stavka 9. iz razloga što je odbio alkotestiranje te počinjenog prekršaja iz članka 78. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nepropisno zaustavljanje na kolniku i ometanje prometa kao vozač osobnog automobila.
 
Slijedom navedenog, osumnjičeni je u zakonskom roku doveden na nadležni Općinski prekršajni sud u Zagrebu uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.
 
Također, za policijskog službenika je u tijeku utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji.

Stranica