Trideset i šest mjeseci bez sina, kolege i prijatelja

Slika PU_ZG/slike/2012/dogadjaji/7.5.1/1_m.jpg
 
Foto: PU zagrebačka
 
 

Toliko je, naime, prošlo od 5. svibnja 2009. godine kada je Ivan Grbavac, policajac tek na početku karijere, ubijen u intervenciji kod razbojništva u banci u Sesvetama. Policijska uprava zagrebačka sjeća se svojih heroja, a Ivan je jedan od njih, posthumno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana za hrabrost i požrtvovnost.

Svijeće su jučer prvo zapaljene i vijenci položeni ispred banke uz molitvu velečasnog Davida Klarića, a zatim su obitelj, kolege i prijatelji krenuli na Markovo polje da, uz izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave zagrebačke, polože vijence i odaju počast na samom grobu gdje mladi policajac počiva.

Ispred Ministarstva počast su mu odali vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja policije i izaslanik ministra, Dražen Vitez; načelnik Uprave policije, Dubravko Teur te Aco Martinović, načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima.  Uz obitelj i prijatelje, vijence su položili i svijeću u sjećanje zapalili načelnik Policijske uprave zagrebačke, Tomislav Buterin; načelnik Sektora kriminalističke policije Marko Mikulić; načelnik Odjela za javni red Davor Posilović, te načelnik Policijske postaje Sesvete, Danijel Žugel, s pomoćnicima Stipom Pašalićem  i Mariom Devčićem.

Sportski dio komemoracije, malonogometni memorijalni turnir „Ivan Grbavac“ u dvorani srednje škole u Sesvetama, otvorio je načelnik Policijske uprave zagrebačke.

 



Stranica