VIDEO: Održana preventivna akcija „Poštujte naše znakove“

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/RUJAN/24-9-21/foto06.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akciju je policija provela u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i drugim partnerima



Danas, 24. rujna 2021. godine, Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i Policijska uprava zagrebačka, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i drugim partnerima, povodom početka školske godine, na otvorenom prostoru Ministarstva znanosti i obrazovanja, održalo je preventivnu akciju "Poštujte naše znakove".
 
Preventivna akcija "Poštujte naše znakove" namijenjena je učenicima prvih razreda osnovnih škola, malim prvašićima, kako bismo ih osnažili kao samostalne sudionike u prometu u prvim danima škole.
 
Tijekom današnjeg događanja, policija je zajedno s partnerima naučila naše mališane o važnosti pravilnog ponašanja u prometu, kao i važnosti prepoznavanja i poštivanja prometnih znakova te se predstavila u ulozi pravog prijatelja-pomagača.
 
Posredstvom djece, poslana je i poruka njihovim roditeljima o važnosti propisnog ponašanja u prometu, kao i svim vozačima koji trebaju posebice biti pažljivi u području zona škola.
 
Zainteresirani mališani iz osnovne škole Augusta Cesarca, i osnovne škole Fran Krsto Frankopan, iz Zagreba, imali su priliku sudjelovati u šarenom prometnom poligonu pod nazivom "Oprezno u promet kreni koracima malim" koji se sastojao od niza edukativno zanimljivih interaktivnih prezentacija radionica i igraonica:
 
Tako su policajci Policijske uprave zagrebačke uspješno održali radionicu "Policajac - prijatelj pomagač" i naučili djecu da im se u svakom trenutku mogu obratiti.
 
Policajci Policijske uprave Osječko-baranjske, u sklopu prometnog poligona "Biciklirajmo zajedno'', djeci su na praktičan način pokazali kako pravilno koristiti bicikl u prometu.
 
Kroz praktičnu vježbu Hrvatskog auto kluba pod nazivom "Simulator prevrtanja" djeca su upoznata o mogućim opasnostima na cesti.
 
Vožnja mobilnim poligonom, u sklopu JUMICAR programa prometne kulture za najmlađe oduševila je prvašiće jer su imali priliku upoznati prometni svijet iz perspektive odraslih, odnosno svojih roditelja.
 
Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba zainteresirali su djecu svojom atraktivnom vježbom, koja, osim što uči o važnosti prometne kulture, pokazuje i druge potencijalne opasnosti koje se mogu pojaviti u prometnom i drugom okruženju.
 
Gradsko društvo Crvenog križa Grada Zagreba u sklopu provedene radionice "Želim biti humanitarac" na interaktivni način upoznalo je djecu o načinima pružanja pomoći.
 
U sklopu street art radionice "Grafitima kroz promet" djeca su naučila prometne znakove, posebice one koje najčešće susreću na putu od kuće do škole.
 
Ovaj zanimljiv preventivno-edukativni program sastavni je dio Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine, a koji ima primarno za cilj zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima njihovog sudjelovanja u prometu. 

Stranica