Obilježen Dan policije u Policijskoj upravi zagrebačkoj

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uoči blagdana svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela od kojih je sv. Mihael zaštitnik hrvatskih policajaca, u ponedjeljak 28. rujna svetom misom za poginule, nestale branitelje kao i preminule policajce obilježen je Dan policije. Svetu misu zadušnicu služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata.


Tim povodom, ispred spomen ploče s imenima poginulih i nestalih branitelja Policijske uprave zagrebačke, koja se nalazi u auli zgrade Policijske uprave zagrebačke u Ulici Matice hrvatske položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Počast su odali načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić zajedno sa svojim suradnicima. Molitvu za poginule i nestale  branitelje, njihove obitelji i za domovinu predvodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.
 
Ove godine Dan policije se obilježava skromnije nego prethodnih godina, s obzirom na situaciju pandemije koronavirusa i sukladno epidemiološkim preporukama, naša molitva nije skromna. Ona je ponosna i uzvišena pred Gospodinom za one „koji su za našu slobodu dali ono najvrjednije što su imali – svoj život, na čemu im zauvijek moramo biti zahvalni“, rekao je policijski kapelan.
 
„Izbor Sv. Mihovila za zaštitnika hrvatske policije obvezuje nas da ne zastanemo samo na tom vanjskom činu i vanjskom obilježju, nego da u sebi nosimo duh Sv. Mihovila, da u svom svakodnevnom životu koristimo duhovno oružje, a to znači da nam je u borbi protiv zla i izgradnje naše osobnosti, ljudske i kršćanske, potrebna Riječ Božja, povjerenje u Boga. Izabirući Sv. Mihaela za zaštitnika policije značilo je odabrati životni program. To je izbor koji ima svoju dinamiku i želju: svakog dana biti bolji! I nikakve drakonske mjere neće moći promijeniti čovjeka bez njegove unutarnje duboke promjene koja se događa u srcu. Stoga nam je potreba svakodnevna molitva, povjerenje u Boga“.
 
Riječ Božja nam govori da je Mihael prijatelj Božji te da mu se možemo utjecati u zagovor u bilo kojoj muci i nevolji, a posebno u današnjoj situaciji pandemije koronavirusa koja je zahvatila ne samo Hrvatsku, nego cijeli svijet. Onaj tko gradi prijateljstvo s Bogom sposoban je i za prijateljstvo s ljudima, rekao je don Marin čestitajući svim djelatnicima Policijske uprave zagrebačke Dan policije koji slave o blagdanu njihovog moćnog zaštitnika Svetog Mihaela.