Božićna duhovna priprava za djelatnike PP Medvešćak i PP Maksimir

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2013/13.13.1/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Danas su djelatnici Policijskih postaja Medvešćak i Maksimir, predvođeni svojim načelnicima gosp. Davorom Vukovićem i gosp. Stankom Tomićem imali duhovnu pripravu  za blagdan rođenja Kristova, Božić u župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Duhovnoj pripravi prisustvovao je i djelatnik Odjela za suradnju s VO u RH gosp. Mario Dokmanić.

Policijski kapelan za PU zagrebačku don Marin Drago Kozić služio je svetu misu prije koje je bila mogućnost  sakramenta svete ispovijedi.

Kapelan je u propovijedi naglasio i podsjetio sve okupljene da smo u vremenu Došašća ili Adventa. To je vrijeme u crkvenoj godini kad se kršćani intenzivnije pripravljaju na svetkovinu Božića. To je istodobno vrijeme očekivanja Kristova dolaska na kraju vremenâ. Vrijeme došašća nije toliko obilježeno pokorom, koliko više radosnim i povjerljivim očekivanjem. U Došašću Crkva ima pred očima dvostruki dolazak Spasiteljev - onaj dolazak njegov koji se zbio u vremenu i dolazak na koncu vremena, kada će doći kao sudac živih i mrtvih. U Došašću nam je dano da iskusimo svu čežnju starozavjetnih vjernika za Spasiteljem, za obećanim Mesijom, ali nam je također dano da iskusimo ljepotu blagoslova koji je na nas došao po Spasitelju. Crkva nam pred oči stavlja Betlehemsko djetešce kako bi u nama posvjestila da nam je to dijete došlo da nas spasi od propasti i suda. Došašće je osobito vrijeme koje nam je Crkva odredila da bi svoju pažnju mogli usmjeriti na darove koje nam donosi Božansko dijete, da bi pobudili žarku želju i čežnju za njima, te da bi sve svoje snage slili u molitve i nastojanja da te darove u punini i primimo, istaknuo je policijski kapelan.

Zajedništvo u međusobnom druženju nastavljeno je i nakon svete mise u župnim prostorijama. Hvala župniku župe Sv. Petra vlč. Josipu Golubiću!