Sveta misa uz blagdan Svetog Mihaela u Jastrebarskom

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2013/30.9/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Danas je u kapeli Svetog Mihaela na gradskom groblju u Jastrebarskom služena misa zadušnica za poginule branitelje koji su bili iz Policijske postaje Jastrebarsko, kao i za, nedavno, tragično preminulog djelatnika Miroslava Roića. Zajedno s članovima obitelji poginulih branitelja i tragično preminulog djelatnika okupili su se i djelatnici Policijske postaje Jastrebarsko predvođeni svojim načelnikom gosp. Berislavom Vojakom. Misu je predvodio  župni vikar crkve Svetog Nikole iz Jaske vlč. Nikola Platužić uz koncelebraciju policijskog kapelana don Marina Drage Kozića.  

Vlč. Nikola se u propovijedi obratio posebno djelatnicima policije u misi koju slavimo uz blagdan sv. Mihaela, Dana policije, prigoda je da se zapitamo jesmo li se opredijelili za dobro, za Boga i služenje njemu ili za zlo i protiv Boga? Neka nam sv. Mihovil učvrsti temeljne i trajne vrijednosti u izgradnji kulture života u stalnoj borbi između dobra i zla, a čuva od laži i podvala onih koji ruše, a ne grade, osiromašuju, a ne obogaćuju naš život. Poput sv. Mihovila čovjek mora priznati Boga jedinim Gospodarom i njemu služiti, kako bi izbacio svako zlo iz svoga srca, rekao je župni vikar.

Don Marin je na koncu mise pozdravio sve okupljene, a posebnu riječ utjehe uputio je članovima obitelji poginulih branitelja i tragično preminulog djelatnika Miroslava Roića. Izrazio je najiskreniju ljudsku i kršćansku sućut i svoje istinsko suosjećanje za njihove teške trenutke. Policijski kapelan je svima čestitao Dan policije i blagdan Svetog Mihaela.