Djelatnici PU zagrebačke sudjelovali na duhovnim vježbama

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2018/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka 

Od 22. do 25. svibnja 2018. godine u policijskom odmaralištu u Valbandonu održane su duhovne vježbe za prijavljene djelatnike PU zagrebačke, vjernike kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, a vodio ih p. Mirko Vukoja, vojni kapelan.

Dolaskom u Valbandon i nakon međusobnog upoznavanja p. Mirko je tijekom tri dana govorio na temu Euharistije. Zajedničku svetu misu slavili smo u crkvi istarskog mučenika blaženog Miroslava Bulešića, koja se nalazi unutar smještajnog kompleksa. Kateheze su imale za cilj potaknuti na kritičko propitivanje i promišljanje o Euharistiji ili svetoj misi, koja je najuzvišenija žrtva kojom nam se Krist daruje da zauvijek budemo s njim. Euharistija je spomen-čin Isusove muke, smrti i uskrsnuća u kojoj doživljavamo uvijek istu stvarnost Velikog četvrtka, Velikog petka i Velike subote. Euharistija je i zahvalna gozba gdje se suobličujemo s Kristom blagujući njegovo Tijelo i Krv. Sveta Misa jedna je od najuzvišenijih tajni kršćanske vjere. Ona je vrhunac prema kojemu teži sav život kršćana, ali također i središte i izvor duhovne jakosti za članove Crkve. To su razmišljanja koja je na svoj osebujan i sadržajan pristup iznosio polaznicima duhovnih vježbi duhovnik p. Mirko.

Križnim putem na Trsatu i svetom misom u svetištu Gospe Trsatske, jednom od najstarijih marijanskih svetišta, završene su duhovne vježbe.