Kapelanija PU zagrebačke hodočastila na Trsat

Foto: PU zagrebačka

U subotu 8. rujna 2018., na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, vjernici policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke hodočastili su u Svetište Majke Božje Trsatske. Naše tradicionalno hodočašće nakon ljetne stanke, godišnjih odmora, predvodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić..

Po dolasku na Trsat uputili smo se u svetište, gdje smo, uz prethodnu mogućnosti za osobnu ispovijed, slavili Svetu misu zajedno s drugim hodočasnicima, a koncelebrirao je policijski kapelan.

Misno slavlje svojom pjesmom uveličao je Zbor Svetišta Majke Božje Trsatske pjevajući pučke marijanske pjesme koje su nas uz molitvu na poseban način ujedinile u slavlju euharistije i ophoda oko oltara Gospe Trsatske.

Nakon mise većina hodočasnika je odabrala posjetiti Trsatsku gradinu i uživati u zajedničkom druženju s pogledom na Kvarner. Hodočasnici su sudjelovali na pobožnosti Križnog puta, a bila je prigoda i za osobnu pobožnost, obilazak kapelice zavjetnih darova i okrjepu.

Ojačani u vjeri i s radošću boravka u Marijinom svetištu, zaputili smo se u razgledavanje znamenitosti Rijeke. U šetnji ovim prelijepim gradom posjetili smo katedralu sv. Vida, kapucinsku crkvu Gospe Lurdske i druge u kojima smo upućivali molitve, a potom je uslijedio povratak za Zagreb.