Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Slika PU_ZG/slike/PUZ/Uskrsna duhovna priprava 21.3.2018/slika m.jpg

 

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu u srijedu, 21. ožujka upriličena je uskrsna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medveščak i Maksimir. Svake godine djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju u ovoj župi za najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Priprava za nadolazeći blagdan Uskrsnuća Gospodinova jest produbiti osobnu vjeru i predanost Uskrslom. U tome na poseban način pomaže osobna odluka pristupiti sakramentu svete ispovijedi, a na poseban način sudjelovanje na zajedničkim liturgijskim slavljima u vremenu korizme. Svi koji su osjetili potrebu imali su mogućnost pristupiti sakramentu svete ispovijedi, a ispovijedao je župnik vlč. Golubić i policijski kapelan don Marin Drago Kozić.  

Vrhunac priprave za Uskrs bila je sveta misa koju je služio kapelan zagrebačke policije don Marin. U propovijedi je don Marin, osvrćući se na evanđelje dana u kojem Isus progovara Židovima koji mu povjerovaše, makar njihova vjera nije ni cjelovita ni pouzdana. „Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.“ Te Isusove riječi postavljaju dilemu: ili istina i sloboda ili laž i ropstvo. Ono što je Isus govorio svojim suvremenicima vrijedi i za nas. Mi, dakle, možemo biti djeca Božja ako prihvatimo Isusa i ostanemo u njegovoj riječi i idemo kroz život u poslušnosti i pouzdajući se u njegovu istinu. A on nas ne uči bilo kakvu istinu kao filozofi, jer on je sam Istina. U njemu je Božja stvarnost – koji spašava i oslobađa. Ali ako čovjek uopće nije svjestan da nije slobodan, ili ako ne uspijeva priznati da mu je oslobođenje potrebno tada riječ Isusova u njemu ne nalazi mjesta, za njega je Sin Božji uzalud postao čovjekom. Židovi, kojima Isus govori, bili su ponosi da su slobodni i da posjeduju jedinu istinu, iako su kroz povijest bili često porobljivani. Vjernik koji je od istine, ostaje, boravi u Isusovoj riječi, hodi u njoj, čini i živi iz riječi Božje, izvučen je iz vlasti Sotone, sin je duhovni Abrahamov i sin Božji i ima Oca koji je na nebesima i kome se klanja u “duhu i istini“, poručio je don Marin čestitajući svima blagdan Uskrsa.