Proslavljen blagdan Svijećnice u PU zagrebačkoj

  • Slika /PU_ZG/slike/kapelanija/2018/Svjecnica/1_m.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: PU zagrebačka

Na blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnica, 2. veljače slavljena je sveta misa u kapeli “Majke Božje Kamenitih vrata“ u Petrinjskoj ulici 20, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Na početku mise okupljeni vjernici su upalili svoje svijeće, a don Marin je pojasnio značenje blagdana i blagoslovio svijeće.

U prigodnoj propovijedi kapelan je prisutnima, osvrćući se na Evanđelje dana, rekao kako je po Zakonu kojeg je Bog dao Izraelu, oni su svako muško prvorođenče prikazivali Gospodinu. I sad sam Sin Božji dolazi i poštiva Zakon kojeg je dao ljudima. Ne traži iznimke. Ne želi ništa zaobići. Po Mojsijevu zakonu četrdeset dana nakon Isusova rođenja, njegova ga majka, vjerna zakonu, prikazuje Bogu u jeruzalemskom hramu. Zajedno sa Šimunom i mi to dijete priznajemo i slavimo kao “svjetlost na prosvjetljenje naroda i slavu puka svoga izraelskoga”. Današnji blagdan je poziv i nama da budemo svjetlo u okruženju u kojem živimo, kako bi drugi prepoznali i vidjeli da smo pravi kršćani. Svijeća nas podsjeća da je Krist  svjetlo svijeta, te da bismo i mi kršćani trebali biti za druge i svjetlo i svijeće, naglasio je don Marin.

Na kraju mise policijski kapelan je po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika, kojega Crkva slavi sutra, blagoslovio grla svih prisutnih.