Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. postaje prometne policije

Slika PU_ZG/slike/PUZ/Duhovna priprava 27.3.18/iipp_1m.jpg

Foto: PUZ

U nizu uskrsnih duhovnih priprava u korizmenom vremenu održana je u utorak, 27. ožujka i za djelatnike II. postaje prometne policije u Lučkom.

Pripravu za Uskrs vodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić, a djelatnicima je bio na raspolaganju za svetu ispovijed, a nakon ispovijedanja služio je svetu misu.  

U razmatranju don Marin je naglasio da smo u danima Velikog tjedna. To je dio liturgijske godine koji je započeo blagdanom Cvjetnice, a završava svetkovinom Uskrsa. Odvojeni događaji iz Kristovih posljednjih dana života slave se kroz zasebne blagdane i obrede. Stoga se Veliki tjedan od Cvjetnice s uključenim Vazmenim trodnevljem može promatrati kao proslava neposredne pripreme za Uskrs kroz konkretizaciju i uprisutnjenje povijesnih događaja Isusove muke i smrti. Na taj se način kroz intenzivnu duhovnu pripravu i promišljanje o Kristovoj muci i smrti na križu želi još više pročistiti srce i otvoriti se primanju dara Kristove svjetlosti u blagdanu Uskrsa. Evanđelja koja slušamo ovih dana kronološki prate Isusa u njegovim posljednjim danima: Evanđeoski tekst donosi napetost i dramu posljednjih Isusovih dana jer svećenički glavari odlučuju da Isus treba umrijeti zbog javnog djelovanja, čudesa i same činjenice da se proglasio Sinom Božjim. Dramu izdaje Isusa Krista, koju smo čuli u Evanđelju dana, ponavlja se iznova svakim čovjekovim padom i grijehom. Pred nama su dani Vazmenog trodnevlja, a da bismo čistog srca ušli u proslavu potrebno je riješiti se svih navezanosti ovoga svijeta i pogrešnih predodžbi o obećanom Mesiji i prihvatiti Kristovu muku i smrt kao sredstvo spasenje koje se u potpunosti ostvaruje na uskrsno jutro Kristovim uskrsnućem, poručio je don Marin čestitajući svima Uskrs.