Adventska duhovna priprava za djelatnike Interventne jedinice policije

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2014/10.12/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Danas je u prostorijama Interventne jedinice policije na Senjaku služena misa duhovne priprave u vremenu Došašća za djelatnike te ustrojstvene jedinice PU zagrebačke, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Najbolji način prihvaćanja vremena Došašća – radosnog iščekivanja Božića, jest sudjelovanje na svetoj misi na kojoj su, danas, uz zapovjednika Interventne jedinice policije, sudjelovali i ostali djelatnici kojima je posao dopuštao.  

Policijski kapelan je u propovijedi naglasio da su kršćani pozvani držati se određenih načela koja im pomažu ostvariti u izvršavanju Kristov nalog na prikladan način, posebno u svojem načinu života i rada. Tako i ova zajednica Interventne jedinice policije primjenjuje određena načela kršćanske službe u svom djelovanju, a ta načela temelje se napose na Svetomu pismu, u životu Isusa Krista, a koja su nam zapisana posebno u Evanđelju po Marku. Dnevni pogled u razlučivanju vlastitoga života i, ako je moguće, uz pomoć redovita duhovnoga vodstva, a njega imate u djelovanju Vojnog ordinarijata, temelj naše službe je karakter, narav naše službe je služiti a ne gospodariti. Motiv naše službe je ljubav, a mjerilo u službi je žrtva. Autoritet u službi je podložnost drugima, a krajnji cilj naše službe je proslaviti Boga. U praksi to podrazumijeva sudjelovanje u euharistiji kad god je to moguće, aktivan sakramentalni život, duhovni uzrast kojem je snaga u službi Duh Sveti, a sam uzor je Gospodin Isus Krist, naglasio je don Marin.