Misa uz blagdan Svetog Mihaela za djelatnike PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2014/26.9/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Djelatnici PU zagrebačke, zajedno s načelnikom PU zagrebačke g. Goranom Burušićem, njegovim zamjenikom g. Dubravkom Teurom, načelnicima Sektora i voditeljima Službi, svečano su danas proslavili blagdan sv. Mihaela svoga nebeskog zaštitnika. U kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj 20 slavljena je sveta misa koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Naime, svake godine u rujnu, uoči blagdana svetog Mihaela, zaštitnika policije, Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Policijska uprava zagrebačka obilježavaju svoj dan – Dan policije. Prigoda je to za prisjećanje stvaranja suvremene hrvatske policije i svih pokojnih hrvatskih branitelja i policajaca, koji su položili svoj život za domovinu.

Na misi su sudjelovali predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba.

„Sv. Mihael nam može pomoći da se ne obeshrabrimo. On pomaže i vama, drage obitelji naših poginulih i nestalih branitelja, dragi policajci, drage djelatnice i djelatnici PU zagrebačke kako biste se i vi „borili“ u vašem životu, u vašoj službi u svrhu zajedništva. Mnogo je zla oko nas, a vaša je zadaća to zlo pobijediti. Sveti Mihael kao prvi arhanđeo stoji uvijek pred Bogom, donosi molitve ljudi pred Boga, kao i Božju objavu ljudima. Blagdan Sv. Mihovila poziva na ustrajnost i postojanost u proturječjima, poteškoćama i borbama života u kojima se treba opredjeljivati za Boga. To je put Božje pobjede u našem životu. Neka vam sv. Mihael bude pomoć u tome“, poručio je don Marin u prigodnoj propovijedi.

Misno slavlje pjevanjem i sviranjem uveličale su tri časne sestre iz reda Marijinih sestara Durmitorske ulice br. 4.

Nakon mise i odslušane himne Republike Hrvatske svi su se uputili u centralnu zgradu Policijske uprave zagrebačke, u Matičinu 4, gdje je upriličena komemoracija za poginule i nestale branitelje ove Policijske uprave. U prigodi obilježavanja nadolazećeg blagdana Svetog Mihaela zaštitnika hrvatske policije i Dana policije u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje načelnik PU zagrebačke gosp. Goran Burušić zajedno sa suradnicima položio je vijenac i zapalio svijeću ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Nakon polaganja vijenca počast su odale obitelji i rodbina poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu za poginule i nestale policajce izmolio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. 

U prigodi obilježavanja Dana hrvatske policije uz blagdan Sv. Mihaela, danas je u predvorju PP Maksimir položen vijenac i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule djelatnike ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke koji su svoje živote dali u obrani domovine Hrvatske. Molitvu za poginule branitelje izmolio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić uz nazočnost obitelji poginulih, načelnika PP Maksimir g. Stanka Tomić, djelatnika Službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH g. M. Dokmanić i djelatnika ove postaje.