Adventska duhovna priprava za djelatnike PP Medvešćak i PP Maksimir

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2014/12.12/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu održana je danas božićna duhovna priprava za djelatnike iz Policijskih postaja Medvešćak i Maksimir. Djelatnici ove dvije postaje, već tradicionalno, svake godine, duhovno se pripravljaju u ovoj župi za blagdan rođenja Kristova.

Znajući da je veoma važna priprava za Božić, sadržaj duhovne priprave koji je ponuđen djelatnicima kao osobna priprave za nadolazeći blagdan Božića, jest pristupiti sakramentu ispovijedi i sudjelovati na svetoj misi. Želimo da svi djelatnici, a posebno djelatnici ovih postaja koji sudjeluju na duhovnoj pripravi u potpunosti osjete Božju prisutnost, ne samo kroz vrijeme Došašća i Božića nego i dalje. Na Božić svi danas gledaju kao na nešto materijalno, vidljivo i opipljivo. Često se zaboravlja ono duhovno; za koga i za što se sve to radi, zaboravlja se bit Božića - rođenje Gospodina Isusa Krista, Spasitelja našega.

Duhovnoj pripravi prisustvovao je i djelatnik Odjela za suradnju s VO u RH gosp. Mario Dokmanić.

Svetu misu služio je policijski kapelan za PU zagrebačku don Marin Drago Kozić. U propovijedi je kapelan naglasio da je Božić vrijeme kada želimo obnoviti svoje obitelji, no nažalost žurnost i svakodnevno uzrujavanje ne dozvoljava da u toj buci vidim svoju obitelj. Sve Vas ovdje nazočne na ovome misnome slavlju pozivam da u prvom redu pogledate sebe. Znaj da si vrijedan pred Bogom i vrati mu se. Nažalost mnogo puta ne želimo doživjeti sebe, stoga program koji nudimo, posebno ova duhovna obnova, za ovo vrijeme u kojem se nalazimo, a s ciljem da sačuvamo sebe, svoje obitelji, jest poziv da utišamo sebe i zaboravimo buku oko sebe. Ne dozvoliti da te sjaj vanjski zasjeni da ne vidiš svoga muža, svoju ženu, svoju djecu, ljude oko sebe. Pripremi sebe, molitvom i zajedništvom i unesi radost u svoj život. Ovo i nije toliko teško. Teško je ne odgovoriti Božiću, teško je ostati u buci i tami ovoga svijeta, teško je zaboraviti na svoju obitelj, naglasio je don Marin.

Zajedništvo u međusobnom druženju nastavljeno je i nakon svete mise u župnim prostorijama. U molitvama se uvijek sjetimo i pokojnog mons. Matije Stepinca, nekadašnjeg župnika župe sv. Petra, koji je i započeo ova okupljanja.  

Hvala sadašnjem župniku vlč Josipu Golubiću.