Adventska duhovna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor, PGP Zagreb i PGP Bregana

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2014/9.12/1_m.jpg

 Foto: PU zagrebačka

Danas je u Kući susreta Tabor u Samoboru održana duhovna priprava pred blagdan Kristova rođenja - Božić za djelatnike koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor, Postaji granične policije Zagreb i Postaji granične policije Bregana. Djelatnici ovih ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke predvođeni svojim načelnicima sudjelovali su na ovoj duhovnoj pripravi, koju je vodio fra Ivan Matić voditelj kuće susreta Tabor. Prije svete mise bila je mogućnost za ispovijed.

Svetu misu je predslavio fra Ivan Matić uz koncelebraciju policijskog kapelana za PU zagrebačku don Marina Drage Kozića. U propovijedi je potaknuo vjernike na radosnu pripravu za veliki blagdan Kristova rođenja-Božić, istaknuvši da je najvažnije živjeti djelotvornu ljubav na koju potiče sam Gospodin Isus i da smo u vremenu adventa ili došašća u kojemu radosno kličemo "Maranatha! Dođi, Gospodine Isuse"!

U zahvalnosti Bogu za život Fra Zvjezdana Linića, uz obilježavanje prve obljetnice njegove smrti koja se u Kući susreta Tabor od 4. do 7. prosinca upravo pod vodstvom fra Ivana Matića odvijala pod geslom “Isuse, dobroto beskrajna”, fra Ivan je pozvao sve nas okupljene da se pomolimo i za fra Zvjezdana koji je bio i naš voditelj duhovnih priprava i uvijek spreman približiti nas Isusu. Mnogi od nas smo osjetili i na čudesan način doživjeli, zahvaljujući njemu, oproštenje i susret sa živim Bogom, poručio je fra Ivan.

Don Marin je na kraju mise zahvalio svima na sudjelovanju, a posebno fra Ivanu što je našao vremena i za naše djelatnike. Obojica su poželjelasvima obilje Božjeg blagoslova i da dožive plodove adventske duhovne obnove i u tom ozračju dočekaju sa svojim obiteljima blagdan Božića.