Blagoslov djelatnika i prostorija PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2017/17.1/1_m.jpg

Foto: Ilustracija


U utorak, 17. siječnja vojni ordinarij mons. Jure Bogdan predvodio obred blagoslova u centralnoj zgradi Policijske uprave zagrebačke u Matičinoj ulici. Blagoslovu su nazočili načelnik PU zagrebačke g. Željko Prša, njegov zamjenik g. Dubravko Teur, načelnici Sektora, voditelji Službi te djelatnici koji svoje radne zadaće obavljaju u ustrojstvenim jedinicama ove uprave na području Matičine i Petrinjske ulice.
U prigodnom obraćanju i molitvi otac biskup je istaknuo važnost Božjeg blagoslova i pojasnio da to nije nešto što svećenik “obavlja sam”, nego je to stvar obitelji, osoba koje borave u jednom prostoru i koji žive u jednom zajedništvu. Oni mole blagoslov i na taj način se stavljaju pod zaštitu Svevišnjega Boga. Neka Bog bude uz Vas uvijek svojim blagoslovom, naglasio je otac biskup i poželio obilje Božjeg mira u novoj godini svim djelatnicama i djelatnicima PU zagrebačke, zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem.

Blagoslov djelatnika i prostorija odvija se i dalje u ustrojstvenim jedinicama PU zagrebačke koje su dislocirane, poglavito Policijske postaje, a obred blagoslova daje policijski kapelan don Marin Drago Kozić.