Uskrsna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Slika /PU_ZG/slike/kapelanija/2017/4.4/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U utorak, 4. travnja u Kući susreta Tabor u Samoboru, upriličena je duhovna priprava koju je vodio fra Ivan Matić. Dvadesetak djelatnika PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, PP Samobor i Postaji granične policije Bregana pripravljali su se za najveći kršćanski blagdan Kristova uskrsnuća – Uskrs. Prije svete mise bila je mogućnost za ispovijed, a ispovijedali su fra Ivan i policijski kapelan don Marin. 

Svetu misu priprave za Uskrs služio je fra Ivan Matić, voditelj kuće susreta Tabor, uz koncelebraciju policijskog kapelana don Marina Drage Kozića.

Misao vodilja propovijedi koju je fra Ivan uputio djelatnicima bila je rečenica iz Ivanova evanđelja: „ A ja kad budem uzdignut sa zemlje, sve ću privući k sebi!“ Križ je očitovanje Božje ljubavi i vrijednosti umiranja za druge, drugim riječima očitovanje Božjega srca. Bog je toliko i tako ljubio svijet da je dao svoga Sina, Jedinorođenca, njega je poslao u svijet da bi ljudi imali život u njemu, da bi bili spašeni. Križ je za nas kršćane znak Kristove smrti, ali i njegove uskrsne pobjede nad smrću; križ je znak Krista Pobjednika. Zato u svakom križu, uz raspelo častimo Raspetoga, ali i Uskrsloga. On je put kojim se ulazi u nebo, po kojemu se dolazi u zajedništvo s Bogom, poručio je fra Ivan čestitajući nadolazeći blagdan Kristova uskrsnuća.

Nakon mise policijski kapelan se zahvalio svima, a posebno fra Ivanu čestitajući, također svima nadolazeći blagdan Kristova uskrsnuća – Uskrs.