Duhovna priprava za Božić djelatnika PP Velika Gorica i PAP Pleso

Slika /PU_ZG/slike/kapelanija/2017/14.12/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici u četvrtak, 14. prosinca upriličena je božićna duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso. Prije svete mise, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić, djelatnici su imali mogućnost pristupiti sakramentu svete ispovijedi.

Na početku mise župnik preč. Josip Ružman pozdravio je sve prisutne i poželio im dobrodošlicu.

Don Marin, nastavljajući duhovnu obnovu, slavljenjem mise, u propovijedao se osvrnuo na liturgijska čitanja dana i ulomak iz Evanđelja po Mateju gdje se nameće jedno pitanje: što to znači da je Ivan Krstitelj najveći među rođenima od žene, ali je ipak i najmanji u Kraljevstvu nebeskom veći od njega? Ivan Krstitelj nam može poslužiti kao primjer da prihvatimo Isusa Krista kao vrhovno mjerilo našeg života. Poput njega i mi možemo biti proroci u našim životima koji drugima naviještamo riječ evanđelja i govorimo o nadi u bolje sutra. Ali i kao Ivan Krstitelj moramo biti nepokolebivi u vjernosti i odanosti Bogu. Onaj koji dolazi nama ususret je kao dijete i nježna ljubav. On ne želi nikoga pokoriti, nego sve oplemeniti i preporoditi. Pokucat će na sva srca i sve domove. On se nudi svima, poručio je don Marin.

Na koncu mise don Marin se zahvalio župniku vlč. Ružmanu koji nas svake godine srdačno primi u svojoj župi. Zajedništvo i druženje nastavljeno je nakon mise u župnoj prostoriji uz obiteljski stol. Hvala preč. Ružmanu.