Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2017/3.4.1/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici u ponedjeljak, 3. travnja  djelatnici Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso sudjelovali su na duhovnoj obnovi pred blagdan Uskrsa u slavljenju mise koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić, a prije mise bila je mogućnost za svetu ispovijed.

Mjesni župnik preč. Josip Ružman prije mise je pozdravio sve okupljene djelatnike i poželio im dobrodošlicu, a napose da duhovna obnova bude za svakoga dio duhovnog rasta koji će naš pogled i naše djelovanje usmjeriti prema radosnome događaju Isusova uskrsnuća.

Policijski kapelan don Marin. osvrćući se na liturgijska čitanja današnjeg dana, u propovijedi je naglasio da naš hod za križem mora biti hod u vjeri za križem, drugim riječima za Kristom. Kroz patnju i križeve možemo doći do slobode srca, u kojem će samo Isus biti Gospodar. Vjerovati i shvaćati smisao svoga života u skladu s Evanđeljem. Čovjek želi sačuvati sebe sebi, misleći da ga Bog ugrožava. Podsjetio i na potrebu odricanja od suđenja drugih da ne budemo i sami suđeni; post od ogovaranja ili iznošenja istine o drugima ali istine koja nije na čast bližnjima, te od klevetanja ili iznošenja neistine, kao što je to slučaj današnjeg liturgijskog čitanja Dn 13, 1-64. Isus je rekao, uzmi svoj križ i nosi ga. To znaci odricanje i ljubav, odricanje od grijeha i svega lošega. Ako nema odricanja sve se raspada. Ako nema odricanja u poslu, ne obavljamo ga dobro, ako nema ljubav i odricanja u prijateljstvu, i ako radimo ono sto drugome smeta, prijateljstvo se raspada, ako nema u braku odricanja, razumijevanja i ljubavi, brak ne postoji, nego samo patnja, tuga i bol. Odricanje znaci ljubav prema Bogu i prema bližnjemu i prema krizu kojeg treba nositi. Svatko treba početi od sebe i ne biti ohol, poručio je don Marin čestitajući svima nadolazeći blagdan Uskrs.