Proslava blagdana Svetog Mihaela za djelatnike PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2017/27.9.Sv.Mihael/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Djelatnici PU zagrebačke, zajedno s načelnikom PU g. Markom Rašićem, njegovim zamjenikom g. Dubravkom Teur, načelnicima Sektora i voditeljima Službi, svečano su u srijedu 27. rujna proslavili blagdan sv. Mihaela svoga nebeskog zaštitnika. U zgradi PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici 98 slavljena je sveta misa, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Svake godine, uoči blagdana svetog Mihaela, zaštitnika policije, Policijska uprava zagrebačka obilježavaju svoj dan – Dan policije. Prigoda je to za prisjećanje na sve poginule i nestale hrvatskih branitelje i policajce, koji su položili svoj život za domovinu u zajedništvu s predstavnicima braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

Prije svete mise upriličena je komemoracija za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke u auli zgrade PU ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. U prigodi obilježavanja blagdana Svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije, u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, načelnik PU zagrebačke gosp. Marko Rašić zajedno sa suradnicima položio je vijenac ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Nakon polaganja vijenca počast su odale obitelji i rodbina poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu za poginule i nestale policajce izmolio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. 

U propovijedi je don Marin naglasio kako razni staleži štuju sv. Mihaela kao svoga zaštitnika. Naša policija ga štuje kao svoga nebeskog zaštitnika. On je borac, molitelj i pratitelj. Neka i nama sv. Mihael pomaže u borbi koju svatko od nas mora stalno voditi protiv zla u sebi i oko sebe. Pozvani smo da budemo svjetlo svijeta! Svjetlo omogućuje čovjeku da nađe svoj put; da ne luta i ne zaluta. Blagdan Sv. Mihaela poziva na ustrajnost i postojanost u proturječjima, poteškoćama i borbama života u kojima se treba opredjeljivati za Boga. rekao je don Marin čestitajući djelatnicima Dan policije.

Misno slavlje pjevanjem i sviranjem uveličale su dvije časne sestre iz reda Marijinih sestara iz Durmitorske ulice br. 4.

Također, u prigodi obilježavanja blagdan Sv. Mihaela i Dana hrvatske policije, danas je u predvorju PP Maksimir ispred spomen ploče poginulih branitelja položen vijenac i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule djelatnike ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke koji su svoje živote položili na oltar domovine. Molitvu za poginule branitelje izmolio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić uz nazočnost načelnika PP Maksimir g. Stanka Tomić te obitelji poginulih, kao i djelatnika ove postaje.