Duhovna priprava za Božić djelatnika Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Slika /PU_ZG/slike/kapelanija/2017/19.12/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U utorak, 19. prosinca u Kući susreta Tabor u Samoboru, upriličena je duhovna priprava pred Božić za djelatnike koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor i Postaji granične policije Bregana, koju je vodio fra Ivan Matić, voditelj kuće susreta Tabor. Prije mise djelatnici su imali mogućnost pristupiti sakramentu pomirenja, a ispovijedao je i fra Ivan.  

Svetu misu je predslavio fra Ivan Matić zajedno s kapelanom zagrebačke policije don Marinom Dragom Kozićem. Fra Ivan je u propovijedi naglasio da je svaka duhovna obnova posebna milost koju nam Gospodin daje kako bismo ga susreli te doživjeli njegovu ljubav i dobrotu. Svakako, da je to i prilika za naše međusobne susrete koji nas uvijek obogaćuju, ohrabruju i pomažu u našem zajedničkom hodu za Kristom. Uz ovu treću adventsku nedjelju Crkva stavlja naglasak na sv. Ivana Krstitelja. On je pripravljao ljude za Kristov dolazak. Ivan je tek preteča. I nama je to poziv na popravak života, poziv na obraćenje. Gospodin Isus nas neprestano zove da mu se otvorimo i povjerujemo njegovoj ljubavi kako bi nas njegova ljubav ozdravila i oslobodila od svakoga zla i grijeha. Najveće bogatstvo došašća, vremena iščekivanja bilo bi u osobnom susretu sa živim Bogom. Ostvarimo svoj osobni susret s Isusom, potaknuo je fra Ivan vjernike na radosnu pripravu za veliki blagdan Kristova rođenja – Božić.

Don Marin je na kraju mise zahvalio fra Ivanu na poticajnim riječima božićne duhovne priprave u slavlju Božićnoga otajstva za naše djelatnike i ujedno u ime svih čestitao Božić.