Proslava sv. Blaža u PU zagrebačkoj

Slika /PU_ZG/slike/kapelanija/2017/3.2/1_m.jpg

 Foto: PU zagrebačka

Na spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika, 3. veljače svetu misu u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata, gdje su se okupili djelatnici PU zagrebačke, služio  je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

U propovijedi je don Marin naglasio kako je današnji svetac bio također jedan od brojnih mučenika prvih stoljeća kršćanstva te je uzor svjedočkog življenja vjere. „Uzor je nama jer smo i mi pozvani zalagati se za istinu kojoj nas Krist poučava. Živjeti vjeru i svjedočiti njezinu istinitost, pa i po cijenu progona i mučeništva“.

Na spomendan sv. Blaža možemo pronaći i neke blagoslove koji su se dijelili po crkvama, pa tako pronalazimo blagoslov jabuka, blagoslov kruha, vina, vode i drugih plodova, a osobito blagoslov protiv bolesti grla. Ovaj se blagoslov temelji na prastaroj predaji po kojoj je sv. Blaž svojim blagoslovom spasio dječaka kome je u grlu zapela riblja kost, rekao je policijski kapelan.

Na kraju mise vjernici su pristupili blagoslovu grla koji je udijelio don Marin po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika.