Blagoslov novog oltara i obnovljene kapele u kapelaniji PU zagrebačke

  • Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2017/5.12.Blagoslov novog oltara/1_m.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: PU zagrebačka 

U kapelaniji PU zagrebačke, u utorak 5. prosinca 2017., blagoslovljen je novi oltar i obnovljena kapela posvećena Majci Božjoj Kamenitih vrata. Euharistijsko slavlje s obredom blagoslova oltara i kapele predvodio je mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH. Uz oca biskupa bio je fra Frane Musić, biskupski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi RH, o. Stjepan Harjač, policijski kapelan u MUP i Ravnateljstvu policije, vlč- Željko Savić, vojni kapelan i domaći kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić.

Na misi su se okupili vjernici, djelatnici PU zagrebačke, a nazočio je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić, Dubravko Teur zamjenik načelnika PU te uži kolegij načelnika. Naše slavlje uveličao je i Željko Prša, prijašnji načelnik zagrebačke policije, a sada zamjenik glavnog ravnatelja policije za kriminalitet. Misno slavlje pjevanjem i sviranjem uveličale su časne sestre iz reda Marijinih sestara iz Durmitorske ulice br. 4.

Na početku biskup je govoreći o simbolici oltara istaknuo kako je on znak jedinstva svih članova Crkve Božje. U prigodnoj homiliji biskup Bogdan se osvrnuo na značenje novo postavljenog oltara, kao znaka našeg zajedništva s Bogom. Oltar je mjesto na kojem Krist Gospodin dolazi da nam dadne samoga sebe za hranu, poručio je biskup Bogdan.

Na kraju mise, svoje zadovoljstvo izrazio je don Marin istaknuvši kako je ovo velika radost za vjerničku zajednicu PU zagrebačke. Izrazio je riječi zahvale ocu Biskupu i koncelebrantima, svećenicima koji su sudjelovali u misnom slavlju. Don Marin je na kraju zahvalio svima koju su dali svoj doprinos u radovima uređenja kapele, a izvedeni su u posljednjih nekoliko mjeseci, kao i postavljanja novog oltara i potpori i razumijevanju Vojnog ordinarijata. Također se zahvalio za potporu rukovodstvu PU zagrebačke, a napose za uređenje u aranžmanima koji krase kapelu, a napravila ih je Ljubica Teur.

Nakon mise, slavlje je nastavljeno u prostorijama kapelanije uz ugodno druženje.