Kapelanija PU zagrebačke odala počast žrtvama Škabrnje

  • Slika /PU_ZG/slike/kapelanija/2017/6.11/1_m.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: PU zagrebačka

U subotu 4. studenoga pedesetak hodočasnika Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke zajedno sa svojim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem hodočastilo je Škabrnju.   

Po dolasku u Škabrnju dočekao nas je Marko Miljanić, zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnje i upoznao nas o događajima koji su se zbili 18. studenoga 1991. u ovom malom ravnokotarskom mjestu. Što se tiče zločina u Škabrnji, Miljanić je rekao da je pravda spora, ali dostižna te kako se nada da će doći vrijeme da će biti osuđeni i neposredni zločinci, nalogodavci zločina u Škabrnji.

Nakon toga u župnoj crkvi Uznesenja BDM policijski kapelan služio je misu zadušnicu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, posebno spominjući poginule branitelje i masakrirane civile Škabrnje. Nemamo pravo na šutnju i ne smijemo zaboraviti žrtvu koju su branitelji dali tijekom rata, poruka je don Marina.
Završnu molitvu kapelan je izmolio na škabrnjanskom groblju kod središnjeg križa gdje smo zapalili svijeće uz spomen obilježje stradalim škabrnjanima.

Na povratku posjetili smo Zadar i Franjevački samostan Blažene Djevice Marije u Karinu, gdje nas je dočekao fra Ivan Nimac. Bio je to srdačan doček i susret s bivšim policijskim kapelanom. Fra Ivan nas je upoznao s poviješću i vrijednostima koje ovaj samostan i istoimena crkva u sebi kriju, a potom smo se s njim zadržali u ugodnom druženju.