Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Medvešćak i PP Maksimir

Slika /PU_ZG/slike/kapelanija/2017/6.4/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu u četvrtak, 6. travnja upriličena je uskrsna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medvešćak i Maksimir. Već tradicionalno, svake godine kod župnika ove župe vlč. Josipa Golubića, djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju za najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Misa priprave za Uskrs za svakoga je osobna priprave za nadolazeći blagdan Uskrsnuća Gospodinova, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. U cilju što bolje priprave djelatnika za Uskrs prvenstveno im je naglašeno pristupanje sakramentu svete ispovijedi, jer se upravo po tom sakramentu događa obraćenje i odricanje od grijeha te potpuno opredjeljenje za Krista i život u njegovoj ljubavi i milosti.

U propovijedi je don Marin naglasio kako je poruka Isusova života i poziv da i ti tako živiš ako želiš bolji život, bolji svijet, bolje društvo. Naime, upravo je Isus Krist pokazao svojim javnim djelovanjem, kratko i jasno: naviještam vam dolazak novog svijeta. Taj novi svijet dolazi onda kad počneš živjeti za drugoga, tj. kad prekrižiš sebe i svoje sebične prohtjeve i kad počneš živjeti za drugoga, a ne uvijek imati u mislima sebe i svoje probleme. Naravno da su sebičnost, osobna korist, osobna ugoda i užitak vrlo jaki u nama ljudima, ali ne vode u zadovoljstvo i novi bolji svijet, već vode u razočaranje i društvene krize. Dakle, svaki križ poručuje svakome tko ga pogleda – budi kao Isus! Postani sluga. Prekriži sebe i stavi bližnjega na prvo mjesto. Pokušaj danas gledati svoj dan upravo kroz to prosuđivanje Isusove novosti novoga života, a to je život za drugoga, služenje drugome, stavljanje potrebe onoga kraj mene na prvo mjesto. Možda ćeš začuditi samoga sebe koliko još uvijek sebično živiš i misliš samo na sebe. Treba se opredijeliti i prihvatiti pravi Isusov križ služenja i ljubavi. Živjeti, zauvijek živjeti – to je poruka Kristova i dar Krista uskrsloga! Tako u Kristu ne saznajemo samo tko je Bog, nego i tko je čovjek. Uzimati svoj križ svaki dan znači nositi teret drugoga, prekrižiti sebe, staviti se u drugi plan i tako savjesno živjeti svakoga dana i trenutka kao osvjedočeni vjernik. Ali to je i put križa, patnje, umiranja, potpunog poništenja sebe. I sve to da bi se došlo do uskrsnuća, do pobjede, do spasenja, zaključio je don Marin čestitajući svima blagdan Uskrsa.