Duhovna priprava za Božić djelatnika PP Medvešćak i PP Maksimir

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2017/12.12.1/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u utorak, 12. prosinca, upriličena je božićna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medvešćak i Maksimir. U ovoj župi, već tradicionalno, djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju za blagdan rođenja Kristova- Božić.

Preobrazbom nutrine možemo na poseban način osjetiti Božju prisutnost, a to je bilo ponuđeno djelatnicima preko sakramenata pomirenja. Potom je uslijedila sveta misa koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Duhovnoj pripravi nazočio je voditelj Samostalne službe za suradnju s VO u RH gosp. Mario Dokmanić.

Na tragu snažnih riječi današnjih liturgijskih čitanja don Marin je u homiliji usmjerio naš hod prema svetkovini Kristova rođenja. Okupljenim djelatnicima ponudio je misli i naglaske koji su izrazito poticajni u rasvjetljavanju naših sklonosti i naših procjepa koji nas udaljuju od Boga. A Božić je: „S-nama-Bog“. Upravo zato Božiću treba prilazi kao slavlju pročišćenja i obnove srca. Recite preplašenim srcima: "Budite jaki, ne bojte se! Evo Boga vašega... on sam hita da nas spasi!", poruka je don Marina.

Zajedništvo u međusobnom druženju nastavljeno je i nakon svete mise u župnim prostorijama. Župnik župe sv. Petar vlč. Golubić pozdravio je sve prisutne djelatnike i osobno im čestitao nadolazeći blagdan Božića i nove godine. Naravno da nam je u spomenu i u našim molitvama pokojni mons. Matija Stepinac, nekadašnji župnik župe sv. Petra, koji je i započeo naša okupljanja.  

Hvala župniku vlč Josipu Golubiću!