Božićna duhovna priprava za djelatnike PP Medvešćak i PP Maksimir

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u četvrtak, 12. prosinca 2019. godine, upriličena je božićna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medvešćak i Maksimir.
Prije mise bila je mogućnost za svetu ispovijed, a potom je don Marin Drago Kozić služio svetu misu.

U duhovom nagovoru policijski kapelan je svima okupljenima ponudio „misli i naglaske koje su na tragu snažnih riječi liturgijskih čitanja, a izrazito su poticajni u rasvjetljavanju naših sklonosti i naših procjepa koji nas udaljuju od Boga. Ivan Krstitelj, jedan od središnjih likova predbožićnog vremena. On nas sve poziva, tumačeći koja je zapravo njegova uloga, citirajući proroka Izaiju: "Ja sam glas koji viče u pustinji: Poravnite put Gospodinu". Time hoće reći da su u našem srcu mnoge zapreke Božjem ulasku u naš život. Prorok Izaija će slikovito govoriti o bregovima i dolinama koje treba sniziti odnosno ispuniti jer oni priječe Bogu da unese u čovjekovo srce mir i radost. Ti bregovi i te doline su čovjekovi grijesi, njegova zla djela kojih se treba osloboditi u ovom radosnom iščekivanju blagdana punog mira i radosti, zaključio je don Marin. 

Duhovnoj pripravi prisustvovao je i voditelj Službe za suradnju s VO u RH Mario Dokmanić zajedno sa svojim suradnikom Matom Topićem.

Zajedništvo u međusobnom druženju nastavljeno je i nakon svete mise u župnoj prostoriji. Župnik župe sv. Petar vlč. Golubić pozdravio je sve prisutne djelatnike i osobno im čestitao nadolazeći blagdan Božića i nove godine. Naravno da nam je u spomenu i u našim molitvama pokojni mons. Matija Stepinac, nekadašnji župnik župe sv. Petra, koji je i započeo naša okupljanja.  

Hvala župniku vlč Josipu Golubiću!