U kapelaniji Policijske uprave zagrebačke upaljena prva svijeća na adventskom vijencu

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/2-12-2019/Slika_01.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Paljenjem prve adventske svijeće, katolici su jučer, 1. prosinca, na prvu nedjelju došašća započeli vrijeme priprave za najradosniji blagdan – Božić. Prvog radnog dana u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. godine u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u PU zagrebačkoj djelatnica Policijske postaje Zaprešić Ljubica Teur upalila je prvu svijeću na adventskom vijencu, kojeg je sama aranžirala i darovala kapelaniji. Obred paljenja svijeće predvodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Nakon što je upaljena prva adventska svijeća započele su jutarnje adventske mise koje će svakog radnog dana služiti policijski kapelan, a prije mise će biti izloženo Presveto u kapeli.

Obredu blagoslova adventskog vijenca i svetoj misi uz vjernike naše kapelanije nazočili su načelnik PU zagrebačke Marko Rašić, njegov zamjenik Dubravko Teur s užim kolegijem načelnika.

Don Marin tom je prigodom istaknuo kako došašćem počinje nova liturgijska godina. „Crkva nas uči da kroz vrijeme došašća vjernici se pripravljaju na osobni susret s Kristom kroz liturgijska slavlja, molitvu, pokoru i odricanja, te su pozvani da ne dopuste da materijalno pobijedi duhovno. Također je istaknuo simboliku adventskog vijenca i znakovitost paljenja svijeća, idući ususret Božiću – dolasku spasonosnog Svjetla za svakoga od nas i za cijeli svijet. Neka jutarnje mise budu posebni znak naše vjere, pobožnosti, molitve, zajedništva, silnog iščekivanja i neopisive radosti.“ Kroz cijelo došašće provlači se tiha radost nadanja, pa neka ovo svijetlo za sve nas koji se ovdje okupljamo bude u znaku nade. Neka to bude misao vodilja u ovom razdoblju priprave, zaključio je don Marin.

Na koncu mise policijski kapelan je izrazio zahvalnost obitelji Teur, a posebno Ljubici Teur, koja je uložila puno truda i ljubavi u aranžiranju vijenca kojega već treću godinu poklanja našoj kapelaniji. 

FOTO: PU zagrebačka